Meer weten


Wat is een Letskring?

LETS staat voor Local Exchange Trading System: Lokaal Ruilhandel Systeem. Mensen wisselen in lokale groepen diensten en goederen met elkaar uit zonder dat daar een euro aan te pas komt.

Het ruilsysteem werkt op basis van de tijd die de mensen aan elkaar besteden. Als lid verdien je met een dienst per uur 15 punten, in Breda 'moeren' genaamd. Met deze moeren kun je handelen en diensten of goederen afnemen van andere letsleden!


Hoe werkt Lets?

Binnen de Letskring wordt alle inzet gelijkwaardig beloond, of je nu ramen lapt of juridisch advies geeft. Een uur is een uur. Zorg dat je iets aanbiedt waar ook interesse voor is, of blink uit in wat al aangeboden wordt. Wees creatief!

Ruilschema

Als lid geef je aan welke diensten je aanbiedt en vraagt. Dit vul je in op de website. Daar is alle vraag en aanbod te vinden. Wanneer je wilt handelen met een ander lid, maak je per telefoon of e-mail een afspraak over de klus en de moeren.

Op de website kun je met je lidnummer en wachtwoord je gegevens beheren, advertenties maken en moeren overboeken. Je hebt een moerenrekening met een overzicht van je saldo, die werkt als internetbankieren.

Bij een dienst worden worden soms euro's gevraagd voor te maken onkosten. Maak vooraf goede afspraken over de vergoedingen om misverstanden te voorkomen.
Bij aanbod en vraag kun je opzoeken wat er op dit moment aangeboden en gevraagd wordt (ook als je nog geen lid bent).

 

Iets voor mij?

Wanneer je overweegt lid te worden van onze ruilkring, realiseer je dan wel dat het een tijdsinvestering van je vraagt. Heb je weinig tijd om diensten aan te bieden, dan zou je goederen aan kunnen bieden om moeren te verdienen. Met de opbrengst kun je voordelig hulp inhuren.

Wanneer je lid wordt, is er een proeftijd van een half jaar om te ervaren of de Letskring iets voor jou is. Je mag dan diensten leveren en uitgeven wat je hebt verdiend. In de proeftijd mag je niet in de min staan. Dit is om je handelen te stimuleren, zodat je goed kunt ervaren of je aanbod voldoende aansluit bij de vraag die er is. Ben je na je proeftijd helemaal enthousiast geworden? Dan mag je - tot een bepaalde grens - ook in de min staan.


Lid worden?

Interesse? Neem dan contact met ons op via de website of kom kennismaken op een Letscafé. Voor je lid wordt, is er een telefonisch kennismakingsgesprek. De kosten voor het lidmaatschap zijn € 7,- en 60 moeren (=4 uur van je tijd investeren) moerencontributie per kalenderjaar. Van de moeren worden de leden vergoed die een bijdrage leveren aan de organisatie van onze Letskring.

In geld uitgedrukt is de moer geen moer waard, maar binnen de Letskring is het een héél waardevol ruilmiddel!

Oke_handje

 
 

nieuws

Heb je leuk Lets-nieuws voor deze nieuwskolom of de nieuwsbrief? Stuur een mailtje aan de redactie.

Letscafe_animatie

Zaterdag 24 februari 2018: letscafé documentaire 'Living without money'

We gaan deze middag de documentaire 'Living without money' bekijken. Van te voren en daarna kan er zoals altijd gehandeld en bijgepraat worden! In de nieuwsbrief lees je meer hierover. Klik hier voor de tijd en de locatie.

-1

Laatste zaterdag in maart: letscafé

Er is nog geen informatie over de activititeit.

______

Nieuwsbrief december 2017

De nieuwsbrief van december 2017 staat online! Alleen voor leden. Ga naar 'Agenda', via de link in de eerste regel log je in op de laatste nieuwsbrief. Klik hier om naar agenda te gaan.

nbr29dec2017

...........................................................
info@letskringbreda.nl • Licentie GPL • Local Exchange NL Ver. 1.01 Verantwoording