Meer weten

Wat is een Letskring?

LETS staat voor Local Exchange Trading System: Lokaal Ruilhandel Systeem. Mensen wisselen in lokale groepen diensten en goederen met elkaar uit zonder dat daar een euro aan te pas komt.

Het ruilsysteem werkt op basis van de tijd die de mensen aan elkaar besteden. Als lid verdien je met een dienst per uur 15 punten, in Breda 'moeren' genaamd. Met deze moeren kun je handelen en diensten of goederen afnemen van andere letsleden!

Vraag en aanbod

Binnen de Letskring wordt alle inzet gelijkwaardig beloond, of je nu ramen lapt of juridisch advies geeft. Een uur is een uur. Zorg dat je iets aanbiedt waar ook interesse voor is, of blink uit in wat al aangeboden wordt. Wees creatief!

Streamer_Ruilen

Als lid geef je aan welke diensten of goederen je aanbiedt en vraagt. Dit vul je in op de website. Daar is alle vraag en aanbod te vinden. Wanneer je wilt handelen met een ander lid, maak je per telefoon of e-mail een afspraak over de klus en de moeren.

Op de website kun je met je lidnummer en wachtwoord je gegevens beheren, advertenties maken en moeren overboeken. Je hebt een moerenrekening met een overzicht van je saldo, die werkt als internetbankieren.

Bij een dienst worden worden soms euro's gevraagd voor te maken onkosten. Maak vooraf goede afspraken over de vergoedingen om misverstanden te voorkomen.
Bij aanbod en vraag kun je opzoeken wat er op dit moment aangeboden en gevraagd wordt (ook als je nog geen lid bent).

LetscafeoktDozenRuilen

Ook spullen kunnen verhandeld worden voor moeren.

Iets voor mij?

Wanneer je overweegt lid te worden van onze ruilkring, realiseer je dan wel dat het een tijdsinvestering van je vraagt. Heb je weinig tijd om diensten aan te bieden, dan zou je goederen aan kunnen bieden om moeren te verdienen. Met de opbrengst kun je voordelig hulp inhuren.

Wanneer je lid wordt, is er een proeftijd van een half jaar om te ervaren of de Letskring iets voor jou is. Je mag dan diensten leveren en uitgeven wat je hebt verdiend. In de proeftijd mag je niet in de min staan. Dit is om je handelen te stimuleren, zodat je goed kunt ervaren of je aanbod voldoende aansluit bij de vraag die er is. Ben je na je proeftijd helemaal enthousiast geworden? Dan mag je - tot een bepaalde grens - ook in de min staan.

Lid worden?

Interesse? Neem dan contact met ons op via de website of kom kennismaken op een Letscafé. Voor je lid wordt, is er een kennismakingsgesprek.

De kosten voor het lidmaatschap zijn eenmalig € 10,- en per kalenderjaar 60 moeren (dat staat gelijk 4 uur per jaar, ofwel 1 uur per kwartaal).
Van die moeren krijgen de leden die helpen met de organisatie van de Letskring een vergoeding voor hun inzet. Je mag je bijdrage ook 'in natura' leveren door zelf 4 uur te helpen bij de organisatie van de Letskring zoals een bardienst draaien, een keertje notuleren of assisteren bij evenementen.

In geld uitgedrukt is de moer geen moer waard, maar binnen de Letskring is het een héél waardevol ruilmiddel!

Oke_handje

De kosten voor het lidmaatschap zijn eenmalig € 10,- en per kalenderjaar 60 moeren (=4 uur van je tijd investeren) moerencontributie.
 
 
info@letskringbreda.nl • Licentie GPL • Local Exchange NL Ver. 1.01 Verantwoording